fredag 13. juni 2014

Rabarbragrøt!

Rabarbraen skal helst plukkes før st.Hans sies det, så da passet jeg på å benytte sjansen nå ;)
Ble så veldig fysen på rabarbragrøt her om dagen, og idag endte det med at jeg lagde en liten porsjon. Har av en eller annen grunn, trodd at rabarbragrøt er vanskelig og tidkrevende, men det var ingen av delene!
Det tok maks en halvtime, fra plukking til ferdig grøt!
Rabarbraen her er ikke så veldig stor enda, de første to årene fant jeg den aldri igjen utover sommeren...Nå er den flyttet til ett litt bedre sted, og har tatt av vekstmessig, spesielt sammenliknet med foregående år ;) Det ble helt passe mengde til to personer.

Jeg fant oppskrift ett sted på nettet, tok med saksa ut og klippet av hva jeg trodde var sånn passe mengde stilker.

 Oppskrift:  
2 gode porsjoner:
300 g rabarbra, renset for blader og møkk.
2 dl vann
1 dl sukker
1 vaniljestang
1 ts sitronsaft
Arrowroot eller potetmeljevning.

Del rabarbraen i biter, og kok opp sammen med sukker og vann. Snitt opp vaniljestangen på langs, skrap ut frøene, og putt begge deler, pluss sitronsaft i kjelen.
La dette koke til rabarbraen løser seg opp, ca 15 min.
Plukk ut vaniljestengene, tilsett tykkelsesjevning, rør godt og la koke litt til.
Tadaaa! Server som den er, eller med is, vaniljesaus, melk, fløte eller annet godt =) Jo kaldere tilbehør, jo varmere kan grøten være!
Mmmm, vi har kost oss med varm rabarbragrøt og is ;) Pistasjeis, om du funderte på fargen =P

 Skal grøten stå til avkjøling, dryss litt sukker over, det skal visst hindre snerk!
Jeg lover, denne er virkelig god!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Jeg setter stor pris på kommentarer! :)