torsdag 1. juni 2017

Ingefær-gummigodt!

Nam nam for såre halser og snørrunger! Og mammaene deres,  når vi Harker litt selv og..
Disse fant jeg på pinterest, men klarer ikke finne igjen den siden (var på engelsk).
De tar ca en time å lage, men store deler trenger du ikke gjøre noenting :-)
Her kommer den norske oversettelsen:

-2 kopper vann, eller 4,8 dl. Kok opp i en kjele, skru ned varmen.
-Ha i 1-2 tommer med skrellet og revet/skivet ingefærrot, samt gurkemeie, og gjerne peppermynte, kamille og lakriste om du har.
La dette simre under ett lett lokk(må slippe ut fukt) i 20-25 min.
Sil av det faste, og ha vannet tilbake i kjelen. Det skal være ca 1 kopp, eller 2,4 dl vann igjen.
-Over medium/lav varme, tilsett ca 0,5v dl skviset sitronsaft. Kan bruke lime og, men sitron er best. Ha også i 3-6 ss honning, dette må du smake til selv. Kan ha i mer sitrus om du ønsker, men da trenger du også mer gelatinpulver.
-Tilsett en og en spiseskje med gelatinpulver, til totalt 4 spiseskjeer er tilsatt. Visp dette godt inn! Det skal ikke være klumper.

Hell miksturen oppi silikonformer, eller en liten ildfast form f.eks.
La stå i kjøleskap en times tid. Du kan ta dem opp av formene/skjære i biter eller i figurer, og putte i glass, eller la dem ligge til de spises. Begge deler går fint, men de må oppbevares i kjøleskap. Holder opptil en måned.
Ta en bit ved behov, eller server som lørdagsgodt!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Jeg setter stor pris på kommentarer! :)